Suoraan sisältöön

Häiriötiedote​

Järvi-Saimaan Palvelut Oy suorittaa vedenjakeluverkon vuodonkorjauksen Juvalla 8.6.2023. Korjaustöistä voi aiheutua katko vedenjakelussa Kummunmäen, Kaihunmäen ja Ilokallion alueelle klo 10-15 välisenä aikana. Kartta alueesta aukeaa oheisesta linkistä. Vedenjakelu katko 8.6. Juva

Huomioitavaa on, etteivät vesijohtoverkostoon liitetyt laitteet toimi katkon aikana. Huoltotöiden ajaksi kannattaa varata vettä talousvedeksi sekä WC:n huuhtelua varten.

Jakelukatkon jälkeen vedessä saattaa ilmetä sameutta. Pyydämme tällöin juoksuttamaan vettä reilusti hanan kylmältä puolelta, kunnes vesi kirkastuu. Värjäytynyttä vettä ei tule käyttää esimerkiksi pyykinpesuun, sillä se voi värjätä vaatteita.

Lisätietoa:
Vesihuoltopäällikkö Anne Ruotsalainen, puh. 050 400 8011

Gottlundin kierros - juvalaista luontoa ja kulttuurihistoriaa.

Luonto- ja kulttuuripolku Gottlundin kierros esittelee Juvan kirkonkylän, Salajärven ja Jukajärven kulttuurihistoriallisia kohteita ja luonnonnähtävyyksiä.

Nimensä kierros on saanut Kaarle Akseli Gottlundin (1796-1875) mukaan. Gottlund keräsi kansanperinnettä ja laulatti runonlaulajia kierroksen varrella sijaitsevalla Gottlundin tuvalla.

Kierros lähtee Partalan kuninkaankartanosta. Polku kiertää Huttulan kappalaisenpappilan kautta Salajärven rantaan, kiertelee Huttulanniemellä ja jatkuu edelleen Sulkavantien yli Pappilan Ylämäelle. Reitistä on erillinen edestakaisin kuljettava pistos, jonka varrelle jäävät Gottlundin tupa ja vanhan hautausmaa ja tuulimylly. Reitille palatessa, edessä ovat Partalanpellon alue ja Tryffelikeskuksen tryffeliviljelmät.

Reitti päättyy Partalan kuninkaankartanoon. Reitin kokonaispituus on noin 9 kilometriä. Kierros on merkitty Juvan vaakunan apilatunnuksin ja sen varrella on 27 rastia. Rastien kohdalla maastossa on selostus kyseisestä kohteesta.

1. Partalan kuninkaankartanon alue
2. Arkeofyytit
3. Huttulan pappila
4. Aidan kivijalusta ja entinen pelto
5. Salajärvi
6. Rantaviivan muotoutuminen
7. Vanha leirintäalue
8. Lahopuu
9. Suon varpukasveja
10. Silokalliot
11. Puun pahka
12. Männyn ikä
13. Metsäpalon jäljet
14. Ojitettu suo
15. Stedingkin vallit
16. Harjulla kulkenut Vanha ratsutie
17. Esihistoriallinen asuinpaikka
18. Jukajärven saaret, Ukonsaari
19. Drumliini
20. Lehtomainen notkelma
21. Pappilan Ylämäen suojelualue
22. Pappilanjoen luonnonsuojelualue
23. Gottlundin tupa
24. Jukajärvi ja sen rantaviiva
25. Vanha hautausmaa
26. Viljamakasiini ja tuulimylly
27. Juvan tryffelikeskus ja tryffelitarhat

Gottlundin kierroksen tarinat

Gottlundin kierroksen tarinakarttaan pääset myös tätä linkkiä seuraamalla. 


Gottlundin kierroksen reittikartta

Gottlundin kierros on merkitty maastoon apilanlehtitunnuksin kuvitetuin kyltein. Reitin kulkua on helppo seurata OutdoorActive-palvelussa.