Suoraan sisältöön

Häiriötiedote​

Järvi-Saimaan Palvelut Oy suorittaa vedenjakeluverkon vuodonkorjauksen Juvalla 8.6.2023. Korjaustöistä voi aiheutua katko vedenjakelussa Kummunmäen, Kaihunmäen ja Ilokallion alueelle klo 10-15 välisenä aikana. Kartta alueesta aukeaa oheisesta linkistä. Vedenjakelu katko 8.6. Juva

Huomioitavaa on, etteivät vesijohtoverkostoon liitetyt laitteet toimi katkon aikana. Huoltotöiden ajaksi kannattaa varata vettä talousvedeksi sekä WC:n huuhtelua varten.

Jakelukatkon jälkeen vedessä saattaa ilmetä sameutta. Pyydämme tällöin juoksuttamaan vettä reilusti hanan kylmältä puolelta, kunnes vesi kirkastuu. Värjäytynyttä vettä ei tule käyttää esimerkiksi pyykinpesuun, sillä se voi värjätä vaatteita.

Lisätietoa:
Vesihuoltopäällikkö Anne Ruotsalainen, puh. 050 400 8011

OravaPyöräily

Melontareitti Oravareitiltä tuttu hahmo hyppäsi pyörän selkään! Hyppää siis sinäkin ja tutustu Juvan upeisiin luonto- ja kulttuurimaisemiin sekä moniin mielenkiintoisiin käyntikohteisiin ja palveluihin. Voit myös yhdistää melonnan ja pyöräilyn.

Kokosimme kuusi reittiehdotusta tutustuttavaksesi. Reitit kulkevat Juvan kauniiden kylien, komeiden metsä- ja järvimaisemien ja mielenkiintoisten käyntikohteiden kautta ja tutustuttavat Sinut Juvan monipuoliseen tarjontaan. Reitit ovat paikoin mäkisiä, joten aikaa reitille kannattaa varata riittävästi. Omatoiminen reittien suunnittelu on tehty helpoksi, sillä karttaan on reittien kokonaispituuden lisäksi merkitty myös lyhyempien reittiosuuksien välimatkat. 

OravaPyöräily on nyt OutdoorActive-palvelussa

Reittiä voi seurata nyt myös älypuhelimella, sillä OravaPyöräily-reitit ovat OutdoorActive-mobiilisovelluksessa. Voit ladata sovelluksen Google Play -sovelluskaupasta. Tutustu myös OutdoorActiven kotisivuihin tätä linkkiä klikkaamalla. 

Painettuja karttoja saatavissa esitetelineistä

OravaPyöräily-karttoja on esitetelineissä kautta Juvan, ja kartat löydät PDF-muodossa seuraavista linkeistä:

Reittiosuus: voit avata reitin karttaosuuden PDF-tiedostona tätä linkkiä klikkaamalla.

Tekstiosuus: voit avata reittien selitteet PDF-tiedostona tätä linkkiä klikkaamalla. 

Keskustan palveluita on koottu erilliseen Juvan Matkailukarttaan. Karttaa on jaossa esitetelineissä kautta Juvan ja siihen voi tutustua tätä linkkiä seuraamalla osoitteessa www.juva.fi/matkailukartat. Tutustu samalla VisitJuva-sivustolla esiteltäviin Juvan kunnan nähtävyyksiin, aktiviteetteihin ja lomavinkkeihin!


Kulkuvälineitä Juvalla vuokraavat seuraavat tahot:

Hasa Juva Ski Resort

sähköavusteiset fatbike-pyörät, kuljetuspalvelut.
puh. +358 45 649 8099
hasarinteet@gmail.com
www.hasamaki.fi

Pyörien toimitus sopimuksen mukaan, vaikka mökille!

Hinnat per pyörä:

  • 2h / 25€ 
  • 4h / 45€ 
  • päivä 70 €

Maksutapa: käteinen, Smartum, ePassi, Mobilepay


Juva Camping

polkupyörät, vesikulkuvälineet, kuljetuspalvelut. 
puh. +358 15 451 930
camping@juvacamping.com
www.juvacamping.com


Kayak and canoe sale and rental Mikkeli

hybridipolkupyörät, vesikulkuvälineet, kuljetuspalvelut.
puh. +358 50 372 3848
info@vapaa-ajanurheilu.fi
www.vapaa-ajanurheilu.fi

Huomaathan, että reiteillä ajo tapahtuu omalla vastuulla, jokamiehenoikeuksiin perustuen.

Muistathan, ettet sytytä tulta maastossa muualle kuin tulipaikaksi erikseen osoitetuille paikoille (laavut ja kodat).

Noudata Retkietikettiä. Retkietikettiin voit tutustua osoitteessa www.luontoon.fi/retkietiketti

Huitukan harjukierros

Huitukanharjun upeissa harjumaisemissa, Vuorenmaan kulttuurimaisen kautta taajamakeskustaan palaava reitti on merkitty maastoon OravaPyöräily-tunnuksin. Reitti soveltuu parhaiten maastopyörällä ajettavaksi, vaikka kulkeekin osan matkasta asfaltilla. Reitti kulkee suurimmaksi osaksi sorateitä pitkin.  

Kettulan lenkki - Jukajärven kierros

Jukajärven kiertävällä, perinteisellä reitillä tutustut kauniisiin järvi-, metsä- ja viljelysmaisemiin. Poikkea Pattoin perintötalolla, nauti eväistä laavuilla tai pulahda uimaan Jukajärveen!

Sourun mäkireitti

Metsiä, mäkiä ja maasto-osuuksia - tutustu melontareitti Oravareitin maisemiin pyörän selästä ja vieraile reitin taukopaikoilla Riemiössä ja Sourussa. Nousujen ja laskujen maustama reitti kulkee osittain maastossa. 

Juvan kauniit kylät -kierros

Tämä reitti on koettava! Juvan kauniit kylät -kierros johdattaa pyöräilijän upeiden juvalaisten kylä- ja järvimaisemien ja metsätaipaleiden halki kylästä kylään ja kohteesta kohteeseen.

Juva-Sulkava, keskustasta keskustaan

Koe melontareitti Oravareitin lumo vaihteeksi pyörän satulasta ja polje taukopaikalta toiselle, maastoon merkityn pyöräilyreitin kulkua seuraten. Halutessasi voit myös meloa osan matkaa ja pyöräillä loput - täyden palvelun reitillä tämäkin onnistuu!