Suoraan sisältöön

Häiriötiedote

Järvi-Saimaan Palvelut Oy suorittaa Juvalla vesijohtoverkoston asennustöitä viikolla 22. Töistä aiheutuu vedenjakelukatkoja seuraavasti:

  • Tiistaina 30.5. Taipaleen ja Ylämaan alueilla noin klo: 20.00–24.00. Vaikutusalueen kartta aukenee oheisesta linkistä. Vesikatkoalue 30.5.
  • Keskiviikkona 31.5. Viialanpolun ja Hepolammentien välillä noin klo: 14.00–20.00 välisenä aikana. Kartta katkoalueesta aukenee oheisesta linkistä. Kartta 31.5.

Huomioitavaa on, etteivät vesijohtoverkostoon liitetyt laitteet toimi katkon aikana. Huoltotöiden ajaksi kannattaa varata vettä talousvedeksi sekä WC:n huuhtelua varten.

Jakelukatkon jälkeen vedessä saattaa ilmetä sameutta. Pyydämme tällöin juoksuttamaan vettä reilusti hanan kylmältä puolelta, kunnes vesi kirkastuu. Värjäytynyttä vettä ei tule käyttää esimerkiksi pyykinpesuun, sillä se voi värjätä vaatteita.

Lisätietoa:
Tekninen päivystys 24/7, puh. 0400 255 195
Projektipäällikkö Jouni Heikkinen, puh. 044 4175272
Vesihuoltopäällikkö Anne Ruotsalainen, puh. 050 400 8011

Luottamushenkilöitä ja palkattuja tekijöitä

Juvan kunnan, kuten muidenkin kuntien, organsaatio muodostuu luottamushenkilöistä ja palkatusta henkilöstöstä.  Kuntalaki ohjaa kunnan toimintaa muiden säädösten lisäksi. Luottamushenkilöt toimivat seuraavissa toimielimissä: 

Kunnan korkein päättävä elin on kunnanvaltuusto. Sen alla on kunnanhallitus, joka valmistelee asioita valtuuston päätettäväksi ja toteuttaa valtuuston päätöksiä. Kunnan omia lautakuntia ovat sivistyslautakunta, tekninen lautakunta ja ympäristölautakunta. 

Maaseutupalvelut on yhteinen naapurikuntien Joroisten, Rantasalmen ja Sulkavan kanssa. Rantasalmi kunta hallinnoi JJRS-kuntien maaseututointa.
Rantasalmen lomituspalvelualue on siirtynyt 1.1.2022 alkaen osaksi Mikkelin kaupungin hallinnoimaa Kaakkois-Suomen lomitusyksikköä.

Kunnan vaikuttamistoimielimiä ovat Nuorisovaltuusto, Vanhusneuvosto ja Vammaisneuvosto. 

Viranhaltijaorganisaatiota johtaa kunnanjohtaja apunaan toimialajohtajat. He yhdessä muodostavat kunnan johtoryhmän. 

Kolme laajaa toimialaa ja yhteistyötä

Juvan kunnan organisatio on jaettu kolmeen toimialueeseen:

  • Hallintopalvelut
  • Sivistyspalvelut
  • Tekniset palvelut

Koska kunnalla on yhteistä palvelutuotantoa myös naapurikuntien ja muiden toimijoiden kanssa, vastaavat em. toimialojen johtajat myös yhteisisistä palveluista seuraavasti:

  • Kirjasto- ja kansalaisopistopalvelut sivistysjohtaja
  • Maaseutupalvelut hallintojohtaja
  • Sosiaali- terveystoimen palvelut kunnanjohtaja
  • Ympäristöterveys ja eläinlääkintähuolto hallintojohtaja