Suoraan sisältöön

Häiriötiedote​

Järvi-Saimaan Palvelut Oy suorittaa vedenjakeluverkon vuodonkorjauksen Juvalla 8.6.2023. Korjaustöistä voi aiheutua katko vedenjakelussa Kummunmäen, Kaihunmäen ja Ilokallion alueelle klo 10-15 välisenä aikana. Kartta alueesta aukeaa oheisesta linkistä. Vedenjakelu katko 8.6. Juva

Huomioitavaa on, etteivät vesijohtoverkostoon liitetyt laitteet toimi katkon aikana. Huoltotöiden ajaksi kannattaa varata vettä talousvedeksi sekä WC:n huuhtelua varten.

Jakelukatkon jälkeen vedessä saattaa ilmetä sameutta. Pyydämme tällöin juoksuttamaan vettä reilusti hanan kylmältä puolelta, kunnes vesi kirkastuu. Värjäytynyttä vettä ei tule käyttää esimerkiksi pyykinpesuun, sillä se voi värjätä vaatteita.

Lisätietoa:
Vesihuoltopäällikkö Anne Ruotsalainen, puh. 050 400 8011

Etelä-Savon Pelastuslaitos

Turvallisuutta koko Etelä-Savoon

Etelä-Savon pelastuslaitoksen toimialue on jaettu kolmeen osaan, Mikkelin, Savonlinnan ja Pieksämäen paloasemaryhmään, joiden pääpaloasemilla on hälytysvalmius ympäri vuorokauden. Alueella on yhteensä 30 paloasemaa, joista osalla on henkilöstöä virka-aikaan ja osa toimii sopimuspalokuntien voimin. Juvan paloasema on osa Etelä-Savon pelastuslaitosta.
Pelastuslaitokselta poistettiin nuohouspalvelujen järjestämisvastuu 1.7.2019 ja nuohouspalvelut vapautuivat vapaaseen tarjontaan.

Etelä-Savon pelastuslaitoksen sivulle -> https://pelastustoimi.fi/etela-savo

Yleinen hätänumero 112

Juvan paloaseman yhteystiedot

Etelä-Savon pelastuslaitos

Viranomaispäivystäjä

020 133 4408

Päivystys 24/7

Etelä-Savon pelastuslaitos, Juva

Palomestari

044 794 3633

Etelä-Savon pelastuslaitos, Juva

Miehistö

044 794 3635, 044 794 3636

Savupiippu ja ilmastoinnin poistoputket

Nuohous

Nuohousta koskevat pelastuslain muutokset tulivat voimaan 1.1.2019. 
Pelastuslaitokselta poistettiin nuohouspalvelujen järjestämisvastuu ja koko maassa siirryttiin nuohouspalvelujen vapaaseen tarjontaan 1.7.2019 alkaen.

Nuohouspalvelujen järjestämistä lukuun ottamatta nuohoussääntely säilyy nykyisenkaltaisena. 
Kiinteistöjen velvoite huolehtia tulisijojen ja savuhormien säännöllisestä nuohouksesta sekä tikkaiden ja katon turvavarusteiden kunnosta säilyvät entisinä. 

Jatkossakin vakituiseen asumiseen käytetyissä asuinrakennuksissa nuohous on tehtävä vuosittain ja vapaa-ajan asunnoissa vähintään kolmen vuoden välein, muissa rakennuksissa tarpeen mukaan huomioiden tulisijan rakenne, polttoaine ja käyttöaste. Nuohoojalla on edelleen ammattitutkintovaatimus.

Lisätietoja nuohouksesta ja ammattitaitoisten nuohoojien yhteystiedot löydät esimerkiksi täältä: http://www.nuohoojat.fi/