Suoraan sisältöön

Häiriötiedote

Järvi-Saimaan Palvelut Oy suorittaa Juvalla vesijohtoverkoston asennustöitä viikolla 22. Töistä aiheutuu vedenjakelukatkoja seuraavasti:

  • Tiistaina 30.5. Taipaleen ja Ylämaan alueilla noin klo: 20.00–24.00. Vaikutusalueen kartta aukenee oheisesta linkistä. Vesikatkoalue 30.5.
  • Keskiviikkona 31.5. Viialanpolun ja Hepolammentien välillä noin klo: 14.00–20.00 välisenä aikana. Kartta katkoalueesta aukenee oheisesta linkistä. Kartta 31.5.

Huomioitavaa on, etteivät vesijohtoverkostoon liitetyt laitteet toimi katkon aikana. Huoltotöiden ajaksi kannattaa varata vettä talousvedeksi sekä WC:n huuhtelua varten.

Jakelukatkon jälkeen vedessä saattaa ilmetä sameutta. Pyydämme tällöin juoksuttamaan vettä reilusti hanan kylmältä puolelta, kunnes vesi kirkastuu. Värjäytynyttä vettä ei tule käyttää esimerkiksi pyykinpesuun, sillä se voi värjätä vaatteita.

Lisätietoa:
Tekninen päivystys 24/7, puh. 0400 255 195
Projektipäällikkö Jouni Heikkinen, puh. 044 4175272
Vesihuoltopäällikkö Anne Ruotsalainen, puh. 050 400 8011

Rakennusjärjestys

Maankäyttö- ja rakennuslaki (MRL) sekä maakäyttö- ja rakennusasetus (MRA) ohjaavat maan käyttämistä ja rakentamista. Lisäksi on otettava huomioon alueella voimassa olevat asema- ja yleiskaavat sekä Suomen rakentamismääräyskokoelma. Kunnat hyväksyvät omia tarkentavia ohjeita, jotka on kirjoitettu rakennusjärjestykseen.
Rakennusjärjestyksen vahvistaa kunnanvaltuusto.

Kunnan rakennusjärjestyksen tavoitteena on luoda terveellinen, turvallinen, viihtyisä ja sosiaalisesti toimiva elin- ja toimintaympäristö.

Rakennusjärjestyksestä löytyy tietoa mm. rakennusoikeudesta ranta-alueella lomarakennus- ja asuinrakennuspaikalle. Lisäksi rakennuksen sijainnin määrittely löytyy rakennusjärjestyksestä: usein esimerkiksi kysytään, kuinka kauas rantaviivasta saa rakentaa. Etäisyydet on kerrottu rakennuskohtaisesti.

Rakennusjärjestyksestä löytyy tieto rakennukselle tai rakennelmalle tarvittavasta lupamuodosta. Rakennukset ja rakennelmat, joille tarvitaan rakennus- tai toimenpidelupa, luetellaan yksityiskohtaisesti rakennusjärjestyksessä. Lisäksi rakennusjärjestyksessä määritellään toimenpideilmoituksen mukaiset rakennelmat.

Rakennusjärjestyksessä on määräyksensä myös osoite,- mainos,- poikkeaminen,- suunnittelutarve- ja rakennetulle ympäristölle sekä rakennuksen purkamiselle.

Lataa tästä Juvan kunnan rakennusjärjestys (PDF, 421 kt)