Suoraan sisältöön

Häiriötiedote​

Järvi-Saimaan Palvelut Oy suorittaa vedenjakeluverkon vuodonkorjauksen Juvalla 8.6.2023. Korjaustöistä voi aiheutua katko vedenjakelussa Kummunmäen, Kaihunmäen ja Ilokallion alueelle klo 10-15 välisenä aikana. Kartta alueesta aukeaa oheisesta linkistä. Vedenjakelu katko 8.6. Juva

Huomioitavaa on, etteivät vesijohtoverkostoon liitetyt laitteet toimi katkon aikana. Huoltotöiden ajaksi kannattaa varata vettä talousvedeksi sekä WC:n huuhtelua varten.

Jakelukatkon jälkeen vedessä saattaa ilmetä sameutta. Pyydämme tällöin juoksuttamaan vettä reilusti hanan kylmältä puolelta, kunnes vesi kirkastuu. Värjäytynyttä vettä ei tule käyttää esimerkiksi pyykinpesuun, sillä se voi värjätä vaatteita.

Lisätietoa:
Vesihuoltopäällikkö Anne Ruotsalainen, puh. 050 400 8011

Rakennusvalvonnan perimät maksut

Kunnat tarvitsevat  maksutuloja rakennusvalvontatehtävän toimintaedellytysten turvaamiseksi ja asiakaspalvelun sähköisen asioinnin investointeihin. Juvan kunnassa on parin vuoden välein tarkasteltu rakennusvalvonnan taksoja pienillä hinnan korotuksilla. Kuntaliiton oheistuksen mukaan rakennusvalvonnan menot suositellaan katettavaksi rakennusvalvonnan tuloilla. 

Luvan hakija tai toimenpiteen suorittaja on velvollinen suorittamaan tarkastus- ja valvontatehtävistä sekä muista viranomaistehtävistä kunnalle maksun. Maksun perusteet määrätään taksassa maankäyttö- ja rakennuslain nojalla. Maksujen eli taksan perusteena on myös muita säännöksiä, kuten arava-, maaseutuelinkeino-, pelastus-, väestötieto-, uhkasakko- ja naapurisuhdelaki sekä näihin liittyvät asetukset.

Juvan kunnassa lupa- ja valvontasihteeri huolehtii rakennusvalvonnan laskutuksesta. Laskutus tehdään lupapäätöskohtaisesti. Esimerkiksi, jos päätöksessä on määrätty neljä katselmusta, mutta pyydät rakennustarkastajan suorittamaan vain kaksi katselmusta, laskutetaan kuitenkin neljän katselmuksen mukaisesti. 

Rakennusvalvonnan taksa 1.1.2023 alkaen, (PDF283kt)