Suoraan sisältöön

Häiriötiedote​

Järvi-Saimaan Palvelut Oy suorittaa vedenjakeluverkon vuodonkorjauksen Juvalla 8.6.2023. Korjaustöistä voi aiheutua katko vedenjakelussa Kummunmäen, Kaihunmäen ja Ilokallion alueelle klo 10-15 välisenä aikana. Kartta alueesta aukeaa oheisesta linkistä. Vedenjakelu katko 8.6. Juva

Huomioitavaa on, etteivät vesijohtoverkostoon liitetyt laitteet toimi katkon aikana. Huoltotöiden ajaksi kannattaa varata vettä talousvedeksi sekä WC:n huuhtelua varten.

Jakelukatkon jälkeen vedessä saattaa ilmetä sameutta. Pyydämme tällöin juoksuttamaan vettä reilusti hanan kylmältä puolelta, kunnes vesi kirkastuu. Värjäytynyttä vettä ei tule käyttää esimerkiksi pyykinpesuun, sillä se voi värjätä vaatteita.

Lisätietoa:
Vesihuoltopäällikkö Anne Ruotsalainen, puh. 050 400 8011

Ratsastus

Luontoon voi lähteä myös ratsastaen. Ratsastustoimintaa ja retkiä on tarjolla Vehmaassa ja Vuorenmaalla. Juvan on perinteinen hevospitäjä, ja seudulla on monia ravihevostalleja.

Ratsastustoimintaa, ratsastustunteja- ja palveluita tarjoavat vuorenmaalainen Farmila Oy ja Vehmaalla sijaitseva K & M Hevostalli Vehmaa:

K & M Hevostalli Vehmaa
(Vehmaan talli)
Marjo Pulliainen
Pieksämäentie 770, 51900 JUVA
050 338 9944
www.vehmaantalli.com
vehmaantalli@gmail.com

Vehmaan talli on paikkakunnan ainoa Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä ratsastuskoulu. Tallin toiminnan laadun takaa ammattitaitoinen ja koulutettu henkilökunta, opetuksesta ja ratsastustunneista vastaa ratsastuksenopettaja tai -ohjaaja. Tunneilla toimivat kiltit, osaavat ja koulutetut hevoset ja ponit. Talli tarjoaa ratsastustunteja (este, koulu, maasto) kaiken tasoisille ja ikäisille ratsastajille, lasten alkeisratsastuksesta kokeneiden ratsastajien ryhmiin. Toimintaan kuuluu ratsastustuntien lisäksi ratsastusleirit ja -kurssit, terapia- ja vammaisratsastus sekä heppakerho.

Tallilla on huomioitu liikuntarajoitteisen liikkuminen. Käytössä on hyvä estekalusto. Tallin vieressä on suuri, valaistu ja aidattu ratsastuskenttä.Vehmaan tallin ponit ovat monelle tuttu näky Juvan kunnan tapahtumissa.Tallin yhteydessä toimii Vehmaan Ratsastusseura ry VehRa, joka järjestää retkiä, harjoitusratsastuskilpailuja ja tapahtumia.

Tämän linkin kautta pääset lukemaan Suomen Ratsastajainliitto ry:n jäsentallien kriteerit:


Farmila Oy
Putkenniementie 154, 51850 VUORENMAA
045 860 0786
myynti.farmila@gmail.com
Farmilan palveluihin kuuluvat ratsastustoiminta kuten ratsastustunnit ja maastoratsastus, hevosesitykset tilaisuuksiin sekä tilauksesta tilavierailut ryhmille. Tilalta on suoramyyntinä saatavissa kananmunia ja luomulihaa. Palvelu on saatavissa suomeksi, englanniksi ja venäjäksi. 

Farmilan tilalla on laadukasta pientoimintaa. Tilalla on suuri, valaistu ratsastuskenttä ja tilan ympäristössä avautuvat hienot ratsastusmaastot. Farmilan tilan ratsastustunneille ovat tervetulleita kaikki yli 4-vuotiaat, taitotasosta riippumatta. Ratsastusoppilailla on myös mahdollisuus osallistua esteratsastuskisoihin.  Perinteisen ratsastusopetuksen rinnalla voi saada opetusta myös hevosten maastakäsittelystä ja muista hevoskuiskaajan taidoista.

Tunnille tai valmennukseen voi tulla oman hevosten kanssa. Tilalta on mahdollista saada apua hevosten käsittelyongelmiin, tila ottaa hevosia myös koulutukseen. Hoitohevosten pihattopaikkoja voi tiedustella suoraan tilalta. 


Kettulan hevoskeskus
Ravivalmennusta ja tallipaikkoja Juvan Kettulan hevoskeskuksessa. Ravivalmennusta sekä tallipaikkoja vuokrattavana.
Raviradantie 9, 51900 Juva
0500 150 964