Suoraan sisältöön

Häiriötiedote​

Järvi-Saimaan Palvelut Oy suorittaa vedenjakeluverkon vuodonkorjauksen Juvalla 8.6.2023. Korjaustöistä voi aiheutua katko vedenjakelussa Kummunmäen, Kaihunmäen ja Ilokallion alueelle klo 10-15 välisenä aikana. Kartta alueesta aukeaa oheisesta linkistä. Vedenjakelu katko 8.6. Juva

Huomioitavaa on, etteivät vesijohtoverkostoon liitetyt laitteet toimi katkon aikana. Huoltotöiden ajaksi kannattaa varata vettä talousvedeksi sekä WC:n huuhtelua varten.

Jakelukatkon jälkeen vedessä saattaa ilmetä sameutta. Pyydämme tällöin juoksuttamaan vettä reilusti hanan kylmältä puolelta, kunnes vesi kirkastuu. Värjäytynyttä vettä ei tule käyttää esimerkiksi pyykinpesuun, sillä se voi värjätä vaatteita.

Lisätietoa:
Vesihuoltopäällikkö Anne Ruotsalainen, puh. 050 400 8011

Sähköinen lupakäsittely

Juvan kunnan rakennusvalvonta käsittelee kaikki rakennus-, toimenpide-, purkamisen- ja maisematyölupahakemukset sähköisesti Lupapiste.fi palvelun kautta. Myös tarvittavat työnjohtajat käsitellään sähköisessä Lupapiste.fi palvelussa.

Lupapiste.fi palvelussa rakennushanke voidaan valmistella alusta loppuun rakennuttajan, suunnittelijoiden ja viranomaisen yhteistyönä. Palvelu mahdollistaa myös sähköisen neuvontapyynnön. Neuvontapyynnön voit tehdä esimerkiksi silloin, kun haluat ennakkoon varmistaa, minkä luvan tarvitset.  Lupapiste.fi opastaa ja neuvoo sinua tekemään tarvittavat hakemukset.

Miten palveluun pääsee?

Rekisteröidy www.lupapiste.fi. Rekisteröitymisen yhteydessä on tunnustauduttava verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Rekisteröitymisen yhteydessä annat itsellesi salasanan Lupapiste.fi -palveluun. Tunnuksina on sähköpostiosoitteesi ja itse määrittämäsi salasana. Sen jälkeen voit kirjautua Lupapiste.fi -palveluun.

Jos lupahakemus on perustettu Lupapiste.fi -palveluun esimerkiksi ympäristötoimensihteerin toimesta, saat kutsun hakemukselle sähköpostiisi, jos sinulla on sellainen. Siirry sähköpostiisi tulleesta linkistä palveluun ja hyväksy kutsu hakemukselle. Tämän jälkeen pääset seuraamaan hakemuksesi käsittelyä koko ajan, vaikka et itse ole hakemusta tehnytkään. 

Miten jatkan rekisteröinnin jälkeen?

Lupapiste.fi -palvelun käyttö alkaa ilmoittamalla joka kiinteistötunnus tai  osoite, mihin lupaa haetaan. Palvelu ohjaa sinua valitsemaan oikeat toimenpiteet hakemuksellesi. Tekemiesi valintojen pohjalta hankkeellesi muodostuu työtila, jossa voit täydentää hankkeen tietoja yhdessä eri osapuolten kanssa. Voit kysyä neuvoa rakennustarkastajalta tai ympäristötoimensihteeriltä Lupapiste.fi.n kautta hankkeesi eri vaiheissa. Palvelu ohjaa yhteydenottosi automaattisesti oikealle viranomaiselle.

Kutsu hankkeelle pääsuunnittelija ja muut suunnittelijat ”osapuolet” –välilehdellä. Anna pääsuunnittelijalle valtuutus täydentää hakemusta ja tarkistaa täyttämäsi tiedot. Pääsuunnittelija on ammattilainen ja on melko varmasti ollut tekemisissä sähköisten palveluiden kanssa.
Viranomainen pääsee kommentoimaan hankettasi silloin, kun se on ”Näkyy viranomaiselle” -tilassa. Luonnos tilassa oleva hanke muuttuu tällaiseksi, kun kysyt keskustelupalstalla viranomaiselta jotakin tai kun jätät hakemuksen.

Neuvonta ja keskustelu käydään sähköpostin välityksellä.

Rakennusvalvonnasta ohjataan ja opastetaan hankkeen etenemistä Lupapiste -palvelussa keskustelupalstalla. Viranomaisen kirjoittamista kommenteista tulee kaikkien osapuolten sähköpostiin ilmoitus. Ilmoitusten saajien rajaaminen voi tehdä ”Osapuolet” –välilehdellä.

Sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää sähköistä luvanhaku palvelua.

Kuten aikaisemmin on todettu, ensisijainen hakumuoto luvalle on sähköinen lupapalvelu Lupapiste.fi. Mikäli sinulla siihen ei ole mahdollisuutta, otamme hakemuksen vastaan paperisena. Hakemuksesi siirretään erillisestä maksusta sähköiseen palveluun, kaikki luvat käsitellään 100% sähköisesti. Hakemuskaavakkeet löytyvät rakennusluvat välilehdeltä.

Eikö onnistunut?

Älä lannistu, ota yhteyttä Juvan kunnan rakennusvalvontaan lupa- ja valvontasihteeriin tai rakennustarkastajaan. Tehdään hakemus yhdessä!